SADÍM TEDA SOM

Dôvodom, prečo som chcela od začiatku spolupracovať so značkou Yves Rocher boli nielen ich úžasné produkty, ktoré mi denne robia radosť ale hlavne to, že sa starajú a robia všetko preto, aby ochránili našu planétu. Každý vie, že výroba kozmetiky a kozmetika ako taká môže poriadne ublížiť životnému prostrediu. Yves Rocher sa tomu vyhýba stále viac a viac a nevyrába len produkty, ktoré v sebe obsahujú namiesto chémie, veľké množstvo prírody, ale aj flakóny a obaly, ktoré sú recyklovateľné a tak ani oni nezaťažia prostredie, v ktorom žijeme. A práve preto sa teším, že môžem byť aspoň malo súčasťou tejto značky a poukazovať tak na to, že starať sa o seba sa dá aj bez ujmy na živote našej planéte.

V rámci projektu Saďme pre planétu vysadzuje Nadácia Yves Rocher v spolupráci s neziskovou organizáciou Čmelák u našich susedov v Česku do roku 2020 neskutočných 100 tisíc stromov.

A to aj vďaka predaju výrobkov s logom I love my planet, pretože platí, že za každý zakúpený produkt s týmto logom je vysadený 1 strom. Takže k zlepšeniu života na tejto planéte môžete prispieť aj vy a to úplne jednoducho!

Jedným z produktov, vďaka ktorému rastú stromy, je Koncentrovaný sprchovací gél, ktorý už poznáte. V rámci udalosti Dňa Zeme sa však Yves Rocher rozhodlo prísť na trh s ďalším produktom, ktorý pomôže vytvoriť zelenšiu planétu. Už 25. mája si budete môcť zakúpiť Koncentrovaný šampón, ktorý je ekologický vo viacerých smeroch:
- 39% MENEJ SPOTREBOVANÉHO PLASTU v porovnaní s 300 ml flakónom bežného nekoncentrovaného šampónu
- 98% ZLOŽIEK PRÍRODNÉHO PÔVODU
- Biologicky odbúrateľné zloženie a mycia báza rastlinného pôvodu
- 1 stlačenie = 1 kvapka = 1 umytie
100 ml = 30 umytí ... teda rovnaký počet použití ako u bežného 300 ml flakónu




Cieľom tohto projektu nie je vysadzovanie nových lesov, ale obnova oslabených dlhodobým sadením jedného druhu drevín. Do monolkultúrnych lesov Ralskej pahorkatiny tak budú pribúdať stromy, ktoré tu kedysi prirodzene rástli. A kde  môže časom vyrásť aj „váš strom“ sa dozviete na Facebooku a Instagrame Yves Rocher.


Nezabudnite, že dbať o životné prostredie je to najmenej, čo môžeme pre našu planétu urobiť. Naša Zem je miesto, kde dýchame, pracujeme, milujeme, tancujeme, ŽIJEME. Vážme si všetko, čo pre nás robí a preukážme jej vďaku.Veď existuje také množstvo spôsobov, ktoré nás nič nestoja ako napríklad:
1. Odpadky budeme hádzať na miesto na to určené (lebo urobiť päť krokov navyše k smetiaku vás nezabije a urobíte aj niečo pre svoju kondičku)
2. Na nákupy budeme chodiť s jednou ekologickou taškou, namiesto toho, aby sme pri pokladni pýtali 20 igelitiek (nielen ušetríte za zbytočné tašky, ale eko-tašky už teraz vyrábajú v rôznych štýlových podobách, takže budete aj trendy)
3. Namiesto kúpania uprednostníme sprchovanie (samozrejme, že teplý bublinkavý kúpeľ so sviečkami a vínkom je pohladenie na duši, ale ak to zlimitujete na jedenkrát do týždňa, budete sa naň viac tešiť a ušetríte pri tom 2/3 vody)
A nezabúdajte uprednostniť kozmetické produkty, ktoré nie sú testované na zvieratkách, obsahujú zväčša prírodné látky a majú recyklovateľný obal. Mojim obľúbencom je práve Yves Rocher aj pre ich projekt Saďme pre planétu, vďaka ktorému môžete zasadiť strom alebo ho darovať, aj keď to máte do lesa ďaleko.



Comments